ระดับ2
2023-07-04 232 วิว
#20230611 ✈️📍 Laem Charoen Seafood @laemcharoenseafood 3rd Floor, Central World, Rama 1 Road, Pathum Wan➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#兩味鱸魚 ฿650💭 有另外一款叫#魚露香酥鱸魚 ,係฿595,條魚基本上係一樣,加左幾十蚊就係多左另一兜佢地店特別調既豉油,就算明知係咁🐷都加左,因為條炸魚係無調味咁濟🐟全靠點汁去吊起啲味出尼,而呢個豉油真係香過魚露好多,如果淨係點魚露就會有啲單調🙈.#粉絲焗青尾蝦 ฿395💭 從來食呢啲都係個粉絲先係主角😂索晒啲精華再食真係勁正🤤而且佢煮得好乾身,亦好夠味👍🏼淨係比粉絲🐷食都可以😌蝦都好彈牙🦐剝晒殼可以成啖咬好方便,不過略嫌唔係好入味,唔夠粉絲好味😅.#咖喱炒肉蟹 #MSize ฿1,695💭 發現曼谷既炒蟹都唔似香港咁會連蟹一齊炒,好多都係煮好隻蟹然後淋啲汁上去,所以會出現食蟹果陣需要不停點汁既情況😅個汁既椰香味好重,係熟悉既泰式咖喱味道🇹🇭肉蟹質地都好結實,🐷食完直頭覺得唔夠喉😋.#爆炒含羞草 ฿185💭 第一次食怕醜草,明明細個佢係🐷既
อ่านรีวิวฉบับเต็ม

29 วิว

#咖喱炒肉蟹 #MSize ฿1,695
27 วิว

#爆炒含羞草 ฿185
💭 第一次食怕醜草,明明細個佢係🐷既玩物尼架嘛😏食落似通菜咁爽爽地,不過怕醜草實心食落就無咁脆,同埋草青味都幾重,泰式煮法啲咁重口味既都遮唔住🫣有得揀🐷都係覺得通菜好食啲😜
27 วิว
0 คอมเมนต์

#ChrysanthemumDrink #Kettle ฿85
#Coconut ฿120
22 วิว

#曼谷美食 #🐷衝出香港 #🐷在曼谷 #🐷_食
24 วิว
0 คอมเมนต์
(รีวิวด้านบนคือ ความคิดเห็นของผู้ใช้ ซึ่งไม่ใช่ความคิดเห็นของ OpenRice)
โพสต์
รายละเอียดคะแนนรีวิว