ระดับ1
2023-02-26 119 วิว
榮泰米粉湯大家要留意榮泰有兩間,左邊個間先係米芝蓮推介,兩間既湯底口味完全不一樣,唔好去錯!佢首先揀左湯先,有酸辣湯、乾撈同豬肉湯底。之後再揀面,有細河粉、蛋面、米粉、寛河粉同粗米粉。最黎揀餸,有混合(即係有豬肉碎、魚蛋、豬粉腸同豬肝),有豬肉同魚蛋,有混合但走內臟,有淨豬肉同淨魚蛋!🔸混合米粉湯由於邊爐夫鍾意食內臟,所以揀左個中份的混合豬肉湯底細河粉。湯底好似我地平時食既胡椒豬肚湯甘,好重胡椒味,但完全唔會蓋過其他野。內臟就正常,不過洗得好乾淨!值得一讚👍🏻價錢大約港幣$17🔸淨魚蛋米粉湯魚蛋正常但無香港潮洲魚蛋甘爽口彈牙,值得一提湯底的豬肉碎十分有口感同濃濃豬肉味,再搭上胡椒味湯底簡直絕配,邊爐妻揀左粗米粉,粗米粉就好似長洲好出名食沙嗲牛肉米通粉既口感一樣,不過更加掛湯,唔錯唔錯👍🏻 價錢大約港幣$15絕對推介去曼谷絕對要一試!米芝蓮推介果然名副其實!價錢經濟又好食!推薦指數🌕🌕🌕🌕🌕抵食指數🌕🌕🌕🌕🌕
อ่านรีวิวฉบับเต็ม
榮泰米粉湯
佢首先揀左湯先,有酸辣湯、乾撈同豬肉湯底。

🔸混合米粉湯

30 วิว
22 วิว
15 วิว
0 คอมเมนต์
(รีวิวด้านบนคือ ความคิดเห็นของผู้ใช้ ซึ่งไม่ใช่ความคิดเห็นของ OpenRice)
โพสต์
ความคุ้มค่า
วันที่ไปกิน
2023-02-06
เวลารอ
5 นาที (รับประทานที่ร้าน)
ราคาต่อคน
฿70 (มื้อเที่ยง)