2020-07-12 78 views
🎾 #一粒波碌去曼谷識我既都知我有幾咁鍾意食韓燒🤤💙原本仲好驚黎到泰國會冇正宗既韓燒食點知屋企附近就有一間好正既韓燒😍😍已經食到變左熟客😂😂餐廳係用炭火燒,而且職員仲會幫你燒埋☺️只要坐定定等食就得😛叫燒肉就會有配菜:泡菜/粟米/沙律/雞蛋卷/菜籃全部都係任添,菜籃仲有少有既紫蘇葉🍀🤩-⚾️ Chuck roll 650฿老闆娘話,佢地啲肉全部都係新鮮唔係急凍既🤩牛肉so far食過chuck roll同rib eye都好正🤤好有牛味,又淋唔會韌🐮.⚾️ Pork belly 350฿韓燒點少得豬腩肉🐽呢度既豬腩肉係厚切🤩唔會有豬腥臭味👍🏻建議配紫蘇葉,味道好夾🤤🤤.⚾ Cold kimchi noodle 290฿聽講韓燒人食燒肉好鍾意配冷麵🤔呢個拌麵有少少驚喜😮同普通韓國冷拌麵有少少唔同,呢個有少少麻醬味幾特別😛酸甜辣齊哂😆麵又唔會太淋👍🏻-🏐 Banjoo BBQKhlongtan NueaMille Malle, 2nd Floor, Soi Sukhumvit 20, Sukhumvit Road, Khlong Toei, Bangkok12:00 - 23:00 (15:00
🎾 #一粒波碌去曼谷
識我既都知我有幾咁鍾意食韓燒🤤💙
原本仲好驚黎到泰國會冇正宗既韓燒食
點知屋企附近就有一間好正既韓燒😍😍
已經食到變左熟客😂😂
餐廳係用炭火燒,而且職員仲會幫你燒埋☺️
只要坐定定等食就得😛
叫燒肉就會有配菜:泡菜/粟米/沙律/雞蛋卷/菜籃
全部都係任添,菜籃仲有少有既紫蘇葉🍀🤩
⚾️ Chuck roll 650฿
⚾️ Pork belly 350฿
⚾ Cold kimchi noodle 290฿
🏐 Banjoo BBQ
12:00 - 23:00 (15:00 - 17:00休息)
#一粒波arollingball #一粒波食好西 #一粒波碌去泰國 #泰國美食 #BanjooBBQ #koreanbbq #韓燒 #曼谷美食 #曼谷 #hkig #hkfoodie #香港食評 #曼谷餐廳 #foodstagram #曼谷食評 #sukhumvit美食 #asok美食 #波比泰國藍帶遊記