Today
📍Kod Talay The Riverfront – 曼谷河畔最狂自助燒烤講真,嚟曼谷咁多次,今次先真係見識咩叫做**「夾得你開心,燒得你興奮」**!呢間海鮮放題,唔單止係食得飽、坐得靚,仲要係玩味十足——因為 全部活海鮮自己夾! 記住!!黎之前一定要喺網上訂位,因為去到差唔多七點,好多人已經喺出邊坐低等排隊入嚟。🦀 肉蟹 vs 我:夾鉗大戰!去到外面夾海鮮嗰陣,我諗住輕鬆夾返幾隻蟹,點知啲螃蟹原來識得「示威」!我啱啱拎起個鉗,佢即刻舉高隻蟹鉗,好似話「唔准拎我走」咁,之後仲用佢隻鉗夾住我個鉗,搞到我忍唔住笑出聲🤣🦐 蝦都係生猛到震啲蝦就更加誇張,隻隻都扎扎跳,唔好講笑,如果你唔用冰水「鎮壓」佢哋,根本唔敢拎起嚟。夾完要即刻入桶浸冰水,唔係蝦自己會跳走你都唔知!🔥 燒烤方面職員成晚幫你換炭爐,係真係無限換炭,成個炭火station就係火爐山咁!燒咩都夠熱,海鮮一擺上去就嗞嗞聲,爽到痴線~🍽️ 其他重點•生蠔、生醃蝦、生醃蟹任食任拎•青檸蒸鱸魚(原條)、油渣炸鱸魚(原條)、梅菜扣肉⋯⋯全部唔係求其出貨,真係原條出場、香口惹味•**冷氣冇,但有風!**下午五點開始,有涼風吹,加上大風扇,成
🦀 肉蟹 vs 我:夾鉗大戰!
🦐 蝦都係生猛到震
🔥 燒烤方面
🍽️ 其他重點
•生蠔、生醃蝦、生醃蟹任食任拎
•**冷氣冇,但有風!**下午五點開始,有涼風吹,加上大風扇,成晚都坐得舒服
•**最正係無限時任坐!**食到幾點都得,你想燒三轉、五轉都無問題!
💸 每位 699泰銖包飲品暢飲,真係抵到喊! 如果你唔太貪心,其實已經可以食到一堆正爆嘅蝦蟹、海鮮拼盤,仲唔使特登加錢買龍蝦!
📷 打卡又靚,氣氛又好,睇住日落喺河邊食燒烤,你話唔試一次都對唔住自己。
#曼谷海鮮放題 #炭火燒海鮮 #曼谷旅行必食 #活蟹夾夾樂 #活蝦驚魂記 #KodTalay #曼谷河畔美食 #HKTaster #香港美食家 #BangkokSeafoodBuffet #泰國掃街攻略 #泰國自由行 #泰國必食推介 #Chill住燒 #燒足全晚 #三點蟹來襲 #烤海鮮大戰