2023-07-25 67 views
//14 06 23 晴天☀️Day 2 曼谷 Siam 15:13Mango Tango去到泰國緊係要食芒果糯米飯啦🥭~~其實隨便一檔路邊攤都已經好好味啲芒果又甜又多汁 糯米又香又煙韌加埋淋喺面嘅椰漿 完全係my favourite ar!!!🤩🤩🤩不過始終唔係個個都想熱辣辣🥵企係街邊到慢慢品嘗如果 想坐得舒服啲 又有冷氣涼❄️❄️❄️可以試吓去朝聖地點:Mango Tango佢地嘅佈置for打卡真係一流架🤘🏻🤘🏻🤘🏻~~*雖然味道、環境方面都唔錯但係價錢就比出面偏貴*Mango Thai Sundae THB 175————————————————————————1/4舊芒果肉粒 熟成度啱啱好入口軟腍 香甜、多汁少少鹹嘅椰漿+有嚼勁嘅糯米飯 (似有調過味)兩者融合一齊 嗰種滋味難以形容配埋面頭脆卜卜嘅脆米 口感層次大大提升芒果雪糕感覺似食緊雪葩 味道帶酸 如果可以轉其他雪糕會比較好Mango Tango Extra Sticky-rice THB 250————————————————————————半邊芒果 熟成度啱啱好入口軟腍 香甜、多汁少少鹹嘅椰漿+有嚼勁嘅糯米飯 (似有調過味)兩
14 06 23 晴天☀️
Day 2 曼谷 Siam 15:13
Mango Tango

去到泰國緊係要食芒果糯米飯啦🥭~~
其實隨便一檔路邊攤都已經好好味
啲芒果又甜又多汁 糯米又香又煙韌

不過始終唔係個個都想熱辣辣🥵
企係街邊到慢慢品嘗
如果 想坐得舒服啲 又有冷氣涼❄️❄️❄️
可以試吓去朝聖地點:Mango Tango
佢地嘅佈置for打卡真係一流架🤘🏻🤘🏻🤘🏻~~

*雖然味道、環境方面都唔錯
但係價錢就比出面偏貴*

Mango Thai Sundae THB 175
1/4舊芒果肉粒 熟成度啱啱好
入口軟腍 香甜、多汁

少少鹹嘅椰漿+有嚼勁嘅糯米飯 (似有調過味)
兩者融合一齊 嗰種滋味難以形容
配埋面頭脆卜卜嘅脆米 口感層次大大提升

芒果雪糕
感覺似食緊雪葩 味道帶酸
如果可以轉其他雪糕會比較好

半邊芒果 熟成度啱啱好
入口軟腍 香甜、多汁

少少鹹嘅椰漿+有嚼勁嘅糯米飯 (似有調過味)
兩者融合一齊 嗰種滋味難以形容

如果可以轉其他雪糕會比較好

2023-06-14
฿213
  • Mango Thai Sundae
  • Mango Tango Extra Sticky-rice