2018-04-02 366 views
去旅行前DL左個app 食半島的夜晚buffet有折 原來不同時段有不同的折扣 咁我就book了6點30分 哩個時段係半價嘅 都扺嘅哈哈😃😄去到餐廳confirm後便安排了indoor的座位給我們四人 入到去其實不太多人 也沒有很full 如果wall in一定有位壽司刺身類🍣🍣非常多款色 刺身有三文魚 吞拿魚 蛋類等等 壽司有很多卷類 賣相吸引 味道不過不失 正常吧 但細細粒很容易食 也不用吃太多飯 不錯喔☺️😃生蠔方面都係新鮮嘅 其實唔算係好大隻 但味道都不錯的 生蠔控一定要食返夠本喔🤣🤣巴馬火腿類有兩款 賣相擺得好靚 味道都可以喔 但如果可以咸少少會更好 整體都不錯 吃巴馬火腿連生果食 口感會更佳煙三文魚 好新鮮都算肥美的 真係正 小妹都食左好多 記得加埋檸檬汁🍋一齊食 味道很夾 無得輸 超開胃喔😉🙃自己食的意粉自己揀😎🤓出面有多款麵類俾你地揀 揀左之後就揀sauce 仲可以同佢地講加唔加芝士碎🧀小妹就揀左墨魚汁麵條配上卡邦拿醬汁再加上芝士碎😍🤩🧀味道方面 真係好好食 煮得剛剛好 sauce都好正👍🏽👍🏽但略嫌麵條有點碎😅😅加上芝士是正確的🧀😋好好好食🤤🤤熱食類 我揀了大頭蝦 虎蝦
Sushi
Oyster
巴馬火腿
Smoked  Salmon
Pasta
熱食
熱食類 我揀了大頭蝦 虎蝦 牛肉 首先講下兩款蝦都好好味 啖啖肉🦐👍🏽👍🏽肉質勁新鮮 燒得好香 勁有蝦味 正👍🏽👍🏽推介 之後我都食左好幾隻 無得輸👍🏽👍🏽🤩😍😋😋相比之下 牛肉就失色很多 肉質看似不錯 但食落好硬好乾不太好食🥩👎🏽
芒果拿破崙
其實甜品類有好款式 我都吃了不少😍🤩甜品類嚟講係整得幾出色的👍🏽😎小妹最喜歡吃以上的拿破崙 吉士醬甜度剛剛好 不過如果酥皮可以脆返少少會更好 整體都可以☺️☺️

不過整體嚟講 食物款式都係比我想像中少 無咩很大驚喜 只是覺得有折就嚟食下🤣🤣如果正價就不會嚟了😬😬
凍盤
2018-03-26
฿343 (Dinner)
Smoked  Salmon
Pasta