OpenRice Index
   Thai | English
歡樂女孩
Member 0 First(s)
Reviews6 Review(s)
編輯推介數目0 Editor's Choice
Recommended0 Recommended
Popularity12 View(s)
Replies in Forum0 Comment(s)
Upload Photos43 Photo(s)
Upload Videos0 Video(s)
Follow7 Following
粉絲186 Follower(s)
歡樂女孩  Level 2

Showing 1 to 5 of 6 Reviews in Thailand
雞飯的味道 OK Sep 15, 2018
Categories : Thai food - general | Food Court | Individual Dish | Pork Leg with Rice | Casaul Dining

嚟到terminal 21哩個商場行街 行得耐又肚餓 最好就係上去最高的5樓food court揾野食醫肚🐷🐷😄😀個度有太多美食揀了 最後小妹妹都是揀左食!雞!飯!🐔🍚
味道一般

味道一般

賣相造型都幾靚的❤️🍚哩個係油飯嚟嘅 少少油又不是太油 但飯粒的質感係唔錯 都幾好😄😀飯上面有好多雞肉 肉質都算係嫰滑嘅 但食落嘅感覺好似仲爭啲野 味道只屬於一般 仲有三條青瓜做伴菜🥒仲可以自由揀sauce做配搭 小妹我揀了泰式辣醬同埋另一個汁 都不錯喔🙃🙂

Table Wait Time: 8 minute(s)

Date of Visit: Aug 27, 2018

Spending per head: Approximately ฿32(มื้อเที่ยง)

View Results
泰泰泰菜 Smile Apr 07, 2018
Categories : Multi-national | Seafood

一早就知道terminal 21有food court 係勁多選擇之下 我揀左哩間餐廳 係食泰菜嘅😊☺️都係lunch time時間先去 但都不是很多人☺️☺️
好好食好fresh

好好食好fresh

木瓜沙律 份量都好多嘅 有青瓜絲 木瓜絲 甘筍絲 花生粒等 仲有佢個汁酸酸地都幾開胃 撈埋一齊食好好食 都幾fresh下 口感可能會有點硬 不過慢慢食都可以的😊
炒得幾乾身喎👍🏽

炒得幾乾身喎👍🏽

哩個炒飯真係好食 但唔記得叫咩名😅😝佢好食嘅程度係唔同港式個啲 真係幾有泰式風味🤣😂👍🏽👍🏽飯粒炒得剛剛好 唔算很油 又唔會炒得好淋 飯粒真係好食嘅 不錯喔😍😋不知不覺又會食下食下 食左好多😜😜
好靚有睇頭又好味

好靚有睇頭又好味

蛋包炒金邊粉 上面有兩隻大頭蝦 除左蝦頭無肉外 蝦身個啲都係啖啖肉的 伴碟有一些花生粒碎 芽菜 食炒金邊粉個時記得撈埋個啲 再加上青檸汁 食物就會好出色 真係好好好食 又好香👍🏽👏🏽金邊粉炒得乾身 麵條分明 唔會一舊舊 真係煮得好又好好味
炸得好好  配埋個sauce👍🏽👍🏽

炸得好好  配埋個sauce👍🏽👍🏽

蝦多士 係有六舊咁多的 全站都炸得好金黃色喔👍🏽😍🤩多士上面仲有好多芝麻粒 真係好香口好吸引 蝦肉是在多士入面的 一咬開真係啖啖蝦肉 正🤤🤤食個時記得配埋個柚子醬 可以減少油膩感喔😉😉

Recommended Dish(es):  木瓜沙律, 蛋包炒金邊粉, Frired  Rice, 蝦多士

Date of Visit: Mar 27, 2018

View Results
椰子雪糕🥥 Smile Apr 02, 2018
Categories : Food Stall | Dessert Ice Cream | Casaul Dining

嚟到JJ market緊係要食返個椰子雪糕喇🥥之前聽人講話哩間好出名好好食好多人幫襯的 今次嚟到發現係正確嘅👍🏽👍🏽
椰青水好清  雪糕好好好味

椰青水好清  雪糕好好好味

買一個🥥雪糕會送一杯椰青水😍🤩天氣咁熱 飲一啖真係會涼一涼 味道非常fresh同清涼 又唔太甜 okay wor👍🏽👍🏽
好好食呀😋

好好食呀😋

首先揀左雪糕的味道 有四款味道的 好似係有椰子味🥥豬古力味🍫草莓味🍓綠茶味🍵通常大家都係揀椰子味嘅😉😉真係會用椰殼裝雪糕的 很有特色喔 仲有椰肉食的 揀左雪糕後 可以揀兩款toppings 小妹揀了糯米飯同埋椰果 全站食物都好好食 雪糕味道好有椰子味 不太甜 又不會很快溶 質感好soft👍🏽👍🏽正!!!

Recommended Dish(es):  椰子雪糕🥥

Date of Visit: Mar 25, 2018

1  |

1 Vote(s)   View Results
芒果冰😋 Smile Apr 02, 2018
Categories : Dessert Ice Cream | Casaul Dining | Family Style Dining

無𡃵啦嚟左哩度附近嘅超市 行完就見到樓下哩間有甜品的店舖 仲要見到係有芒果 即刻入嚟幫襯喇😍😍
芒果糯米飯冰

芒果糯米飯冰

哩個menu就係其中一個餐牌 就係見到menu咁吸引咪入左嚟食野囉😍🤩😍🤩真係而家見到都流哂口水🤤🤤哈哈
正👍🏽👍🏽YUMMY!!!

正👍🏽👍🏽YUMMY!!!

實物係咁樣嘅😍😍同圖片一樣喔👍🏽👍🏽賣相外型好靚好吸睛👀✨味道方面 芒果粒好大粒好甜呀 雪花冰上面仲有芒果汁 另外 仲有一杯芒果醬 一杯花奶 真係每食一啖都有芒果味😋😋雪花冰下面有糯米飯 正喎 又夠飽肚🤣😆雪花冰好冰涼 食嘅時候一啖雪花冰 糯米飯 芒果粒 再加個sauce👍🏽👍🏽👍🏽好好食 下次再嚟泰國要再Encore!!!!!

Recommended Dish(es):  芒果糯米飯冰

Date of Visit: Mar 25, 2018

5  |

2 Vote(s)   View Results
Recommend
Night Buffet in Peninsula OK Apr 02, 2018
Categories : Multi-national | Hotel Restaurant | Buffet | Casaul Dining | Family Style Dining

去旅行前DL左個app 食半島的夜晚buffet有折 原來不同時段有不同的折扣 咁我就book了6點30分 哩個時段係半價嘅 都扺嘅哈哈😃😄去到餐廳confirm後便安排了indoor的座位給我們四人 入到去其實不太多人 也沒有很full 如果wall in一定有位
刺身也不錯  壽司細細舊也很容易食

刺身也不錯  壽司細細舊也很容易食

壽司刺身類🍣🍣非常多款色 刺身有三文魚 吞拿魚 蛋類等等 壽司有很多卷類 賣相吸引 味道不過不失 正常吧 但細細粒很容易食 也不用吃太多飯 不錯喔☺️😃
唔算好大隻  但都好新鮮

唔算好大隻  但都好新鮮

生蠔方面都係新鮮嘅 其實唔算係好大隻 但味道都不錯的 生蠔控一定要食返夠本喔🤣🤣
一般  不夠味道

一般  不夠味道

巴馬火腿類有兩款 賣相擺得好靚 味道都可以喔 但如果可以咸少少會更好 整體都不錯 吃巴馬火腿連生果食 口感會更佳
出色 👍🏽👍🏽

出色 👍🏽👍🏽

煙三文魚 好新鮮都算肥美的 真係正 小妹都食左好多 記得加埋檸檬汁🍋一齊食 味道很夾 無得輸 超開胃喔😉🙃
自選意粉類醬汁類

自選意粉類醬汁類

自己食的意粉自己揀😎🤓出面有多款麵類俾你地揀 揀左之後就揀sauce 仲可以同佢地講加唔加芝士碎🧀小妹就揀左墨魚汁麵條配上卡邦拿醬汁再加上芝士碎😍🤩🧀味道方面 真係好好食 煮得剛剛好 sauce都好正👍🏽👍🏽但略嫌麵條有點碎😅😅加上芝士是正確的🧀😋好好好食🤤🤤
蝦類出色👍🏽

蝦類出色👍🏽

熱食類 我揀了大頭蝦 虎蝦 牛肉 首先講下兩款蝦都好好味 啖啖肉🦐👍🏽👍🏽肉質勁新鮮 燒得好香 勁有蝦味 正👍🏽👍🏽推介 之後我都食左好幾隻 無得輸👍🏽👍🏽🤩😍😋😋相比之下 牛肉就失色很多 肉質看似不錯 但食落好硬好乾不太好食🥩👎🏽
好味  但酥皮可再脆一點

好味  但酥皮可再脆一點

吉士酥皮 味道不錯

吉士酥皮 味道不錯

其實甜品類有好款式 我都吃了不少😍🤩甜品類嚟講係整得幾出色的👍🏽😎小妹最喜歡吃以上的拿破崙 吉士醬甜度剛剛好 不過如果酥皮可以脆返少少會更好 整體都可以☺️☺️

不過整體嚟講 食物款式都係比我想像中少 無咩很大驚喜 只是覺得有折就嚟食下🤣🤣如果正價就不會嚟了😬😬

Recommended Dish(es):  Smoked  Salmon, Pasta, 芒果拿破崙

Date of Visit: Mar 26, 2018

Spending per head: Approximately ฿343(มื้อเย็น)

1 Vote(s)   View Results