Bangkok | Eng
King Amphoe Mae On
Chiang Rai
Amphoe Doi Luang
Amphoe Wiang Chiang Rung
Chonburi (Pattaya)
Kho Chantha
Ko Sichang
Nakhonratchasima
Amphoe Chaloem Phra Kiat
Amphoe Sida
Prachuap Khiri Khan
Mueang Prachuapkhirikhan
Amphoe Kuiburi
Surat Thani (Koh Samui)
Amphoe Vibhavadi
Explore
Travel.Booking
Map
Special collection
Table Booking Coupon New Restaurant Review Restaurant Chart
What's Hot

Followers
Following
Aria___.k
Level 4Hong Kong
𝐼 𝓁𝑜v𝑒 𝓉𝑜 𝑒𝒶𝓉 𝑒𝒶𝓉 𝑒𝒶𝓉🤤 🌍 𝒮𝒽𝒶𝓇𝑒 𝐿𝒾𝒻𝑒ヅ —————————————- 𝙸𝙶: 𝚊𝚛𝚒𝚊___.𝚔
Overview
Reviews (8)
Photo (71)
🦝🦮超有愛嘅動物Cafe🐈🐈‍⬛
Little Zoo cafe
2023-07-28
//19 06 23 晴天🌞Day 7 曼谷 On Nut (BTS) 17:00@littlezoocafe 識我嘅朋友 都知我好鍾意小動物 )🐈‍⬛🦔🦙🦝🦦🦫🐇🐈🐕🐖無論同肥仔定自己去旅行都會專登安排一日去動物園或者動物Cafe✌🏻5年前喺沖繩 我曾經去過間好差、好污糟嘅Cafe (當然而家執咗啦~~)望住每隻小動物 困住喺一個非常狹窄嘅環境又無店員打理 通風設備又差 嗰下真係好心噏架🥲🥲🥲…….所以自此之後 每次想去呢類地方都會預先上網:做research✅、睇評分✅、再睇埋遊客post嘅相✅感覺整體有愛、衛生唔錯,先至會book mark🧡~~但今次真係好幸運,能夠喺曼谷之旅🇹🇭搵到間完完全全 符合心目中所想嘅動物Cafe喔!!!🥳🥳🥳@littlezoocafe :會有分時段進行清潔 確保環境衛生🧹進場前需要先洗手、更換Cafe贈送嘅新襪同場內嘅拖鞋🧦入場後建議帶返口罩 不過影相打卡可以除外😷場內不能攜帶任何食物或飲品 亦不能餵飼小動物🚫Cafe劃分5-6個區域 每區會有1-2位店員方便即時協助有需要嘅遊客/小動物🥰另外店員會主動將小動物放喺我哋身上,進行互動當中亦會詳細教導我哋正確嘅抱法同接觸🫶🏻場內所有小動物都好痴人同好嗲人而店員同動物之間嘅相處亦都非常有愛🧡 🕰️營業時間:上午 11:00-晚上 19:00*因為分時段進場,最好先預約,walk-in有機會無位*離場後/入場前記得揀一杯飲品+一個公仔*Cafe同On Nut (BTS)有啲遠 建議再轉Grab Taxi(步行嘅路程大約20分鐘左右)成人 THB 390 / 小童 THB 290 (Height not over 120cm)*贈送1杯飲品、1個公仔、1對新襪—————————————————————————…Read More
+ 8
2023-06-19
฿390
簡約舒適Coffee Shop🧡
BLUE CHERI COFFEE
2023-07-25
//19 06 23 晴天🌞Day 7 曼谷 People Park, On Nut 15:00@bluechericoffee *店內會提供免費:wifi、無線手機叉電器、水*對比當地Starbucks價錢偏抵 而且味道唔錯BLUE CHÉRI SUNSET THB 139——————————————————————賣相吸引 用嚟打卡都幾靚飲落去帶有紅莓嘅微酸 味道好fresh整體唔會過酸或過甜 兩者之間控制得唔錯另外啜嘅時候會食到 細細粒嘅紅莓肉面頭有層白色嘅泡泡 但唔會有任何味道純粹令口感 加添一種綿滑嘅質感Iced Americano THB 115——————————————————————因為淨係得肥仔飲 所以不作評論——————————————————————…Read More
+ 6
BLUE CHÉRI SUNSET
2023-06-19
฿130 (Tea)
完美嘅泰式奶茶☕️
Karun Thai Tea (การัน)
2023-07-25
//18 06 23 天晴🌞泰國 曼谷Karun講到曼谷又點少得人氣高企嘅泰式奶茶呢🧋~~每杯 茶底香滑醇厚 入口回甘兼且帶有煉奶淡淡嘅乳香 另外再配埋碎冰嘅點綴真係 飲完即上癮架🤭🤭🤭!!!所以哩趟旅程 指定動作就係每日一杯👶🏻(搞到而家肥到唔敢磅重🏋️‍♀️…)不過泰式奶茶🧋 原來喺每間餐廳或者飲品店 沖出嚟嘅味道都會唔同 ;有啲會以甜度為主、有啲會以茶嘅苦澀度為主總結 咁多日試過無數嘅泰式奶茶對以下呢間始終都係印象最深刻😌😌😌希望嚟緊可以快啲再去泰國啦🇹🇭 )Thai Iced Tea THB 85—————————————————————————可以自行選擇甜度、冰量茶底香濃醇厚 味道甘香 甜度合適 煉奶味突出好接近港式熱茶走嘅味道但唯一價錢較貴,而且都幾細杯—————————————————————————…Read More
+ 1
2023-06-18
฿85 (Tea)
🎉食得好滿足嘅咖哩炒蟹肉🎉
Savoey
2023-07-25
//17 06 23 晴天🌞Day 5 曼谷 Terminal 21 @savoeyrestaurant 琴晚食咗餐超唔滿足嘅炭燒海鮮Buffet👿今朝起身嘅第一餐 就緊係要安慰返自己個肚仔既然酒店住係 “Terminal 21” 附近咁就要出發去呢個商場到搵食啦🤤🤤🤤“Terminal 21” 總共有9層裏面有:大型超市、潮流服飾、小型市集、戲院 等等…而當中最多嘅 就一定係餐廳同美食🎉🎉🎉🎉主要位於商場4-5樓全層 但正正喺5樓🧸就有間深受遊客同泰國人歡迎嘅餐廳🧡🇹🇭無論晏晝定夜晚 永遠都座無虛席 有時甚至要排隊添~~但因為哩間餐廳 實在太好味啦 結果 我同肥仔足足幫襯咗3次🤭🤭🤭!!!*會有10%服務費*STIR-FRIED JUMBO CRABMEAT IN YELLOW CURRY SAUCE 咖喱炒蟹肉 THB 520———————————————————————即炒熱辣辣上碟雖然唔係正宗嘅咖哩 但調味十分出色 上碟時 已經聞到好香嘅咖喱味 不過食落去味道偏向甜甜地、零辣感另外裏面亦加咗 滑嘟嘟嘅滑蛋 撈飯嘅時候簡直完美唔洗自己拆殼就食到咁多蟹肉 非常方便每舊入口都充滿蟹嘅鮮味而且肉質非常結實同飽滿 *因為係用新鮮螃蟹拆肉 所以價錢會貴啲啲FRESH RAW SHRIMP MARINATED IN FISH SAUCE辣魚露汁配生蝦刺身 THB 240———————————————————————生蝦厚大 肉質爽嫩彈牙食嘅時候 啖啖都散發出一浸生蝦鮮甜嘅味道泰式靈魂酸辣汁都幾辣 怕辣千祈唔好點太多FRIED RICE CRISPY PROKWITH ROCK SALT AND FRESH CHILI 脆皮豬腩肉飯 THB 170———————————————————————呢個飯都係堅正 豬腩仔外皮香脆鬆化 每舊肥瘦相間飯面會有脆香金蒜粒、辣椒粒每啖都會食到;少少甜、少少辣、再外加少少岩鹽嘅鹹味所以味道層次極為豐富QUICK-FRIED WATER MIMOSA WITH CHILI泰式炒通菜 THB 160———————————————————————夠鑊氣 食起嚟又香又辣又惹味 THAI ICED TEA泰式奶茶 THB 80———————————————————————無咩特別 正正常常但因為無得揀糖度 所以通常都係偏甜 等冰融咗啲啲 甜度就會變返適中———————————————————————…Read More
+ 8
Ratings
FRIED RICE CRISPY PROK WITH ROCK SALT AND FRESH CHILI
2023-06-17
฿585 (Lunch)
伏 · 之推介🙅🏻‍♀️
Mungkorn Seafood Sukhumvit
2023-07-25
//16 06 23 晴天🌞Day 4 曼谷 Phra Khanong (BTS) 17:27Mungkorn Seafood Sukhumvit *(伏)🚫今日晏晝係酷熱天氣🥵 完成咗影泰服嘅環節晚餐就當要食好啲 獎勵一下自己啦✨~~講到My Favorite 海鮮就必定係頭3甲🦀🦐🦑🦞🦪於是就決定揀間頗出名嘅燒海鮮buffet餐廳(但唔係自己燒 好似香港食放題 用app點數量)實行嚟個食海鮮食到包為止🤤🤤🤤!!!呢間buffet位於Phra Khanong (BTS)站附近(路程大約行8分鐘左右)由於我哋未夠18:00前已經入座所以暫時無其他食客 感覺好似包咗場一樣🤭~~睇到呢到 可能大家都會覺得今晚實會食得好開心🫶🏻🫶🏻🫶🏻因為係泰國啲海鮮都係新鮮、生猛同大隻~~不過 我嘅惡夢就喺而家正式開始🤮🤮🤮🤮🤮…….蝦類—————————————————————————每隻都算大隻 肉質緊實 無霉 不過就無嘜鮮味 由其係琵琶蝦 完全零味道要靠點佢地嘅泰式酸辣汁嚟吊味蟹腳、蟹鉗—————————————————————————入口肉質嫩滑 有蟹嘅鮮甜份量都算多 每人食一碟都已經飽飽地但就比較凍 唔似燒過 似攤咗好耐膏蟹—————————————————————————蟹膏唔流心 舊舊都好硬但蟹肉算新鮮 無霉 而且每隻都大隻多肉不過入口肉質好嚡 似一早蒸好 然後凍咗再翻蒸跟本無燒過嘅痕跡醬油蝦—————————————————————————好腥 所以食完一隻就bey bey生蠔—————————————————————————每隻外形都飽滿 食頭兩隻味道正常但第三隻 一咬落去 嗰浸又苦、又臭嘅味道完全湧晒係口入面 擺明已經變壞牛扒—————————————————————————算係比較好味 食起嚟有牛味肉質唔算太嚡 但偏乾同硬煮到大概有7成熟榴槤糯米飯、芒果糯米飯—————————————————————————最好食就係榴槤糯米飯 榴槤熟成度剛剛好所以味道濃郁 充滿香甜*(點第一碟係幾好,但之後再點就開始比啲較生嘅榴槤肉…)芒果糯米飯 正正常常芒果熟成度都剛好 入口香甜 唔會有酸味—————————————————————————埋單每位 THB 1134 (已經計埋加一服務費)*(食完隔咗一日就腸胃炎、發燒、不停痾水、沾寒沾凍)結果全日攤咗係酒店……🦠如果你哋有強大嘅勇氣 又或者近排想清清腸胃歡迎嚟試吓呢間餐廳嘅Buffet啦!!!🤗—————————————————————————…Read More
+ 3
2023-06-16
฿1134 (Dinner)
隱世美食💫
Jaedang Samyan
2023-07-25
//14 06 23 晴天☀️Day 2 曼谷 Siam 13:05@jaedang_samyan 細個去旅行 為咗有旅行mode✈️通常都會買定本旅遊書🧳+上網做晒一大堆research👩🏻‍💻然後Plan定每日要幾點起身、幾點出發Must要去到邊幾十個景點玩同食望返過往嘅記錄 結果顯示;一係伏、一係執咗、一係是日休息撞多幾次板 自己嘅心情真係會受到影響😤🤬……不過人越大 慢慢開始學識享受唔係一咪Chur住去hit point就等於去旅行🗺️既然去旅行 就要好好享受呢段輕鬆自由嘅小時間所以近年都無再特別Plan行程通常到達當地先即興搵地方 唔再做chur皇🌚就係因為咁 幸運值急升次次誤打誤撞 都會遇到勁多隱世嘅好嘢!!!🎉🎉🎉Grilled Pork Neck THB 129烤豬頸肉————————————————————豬頸肉烤得好香 外脆內軟 食落口味道甜甜地肉質唔會過肥 但非常飽滿要點佢地兩款靈魂醬汁一款辣味較重 一款酸味較重但兩者分別其實不大Grilled Chicken THB 109烤雞髀————————————————————雞髀烤得好香 外脆內軟 食落口味道甜甜地好似食緊燒雞咁肉質正常 唔會嚡口糯米飯 THB (唔記得咗😂)————————————————————好似食緊粢飯 口感煙煙韌韌配烤豬頸肉+酸辣汁一流 非常開胃 不過能夠再大舊啲就好可以跟餐或者單點Honey Mixed Lemon Drink THB 39蜂蜜檸檬汁————————————————————入口甜味較重 酸味較輕但又唔會太漏 而且仲有種fresh嘅感覺————————————————————…Read More
+ 2
Grilled Pork Neck
Grilled Chicken
糯米飯
Honey Mixed Lemon Drink
2023-06-14
฿140 (Lunch)
👑CP值高之泰國餐廳
Inter
2023-07-25
//14 06 23 晴天☀️Day 2 曼谷 Siam 19:53@intersiam1981 係雲集各大商場嘅“Siam”竟然有間CP值超高嘅泰國菜餐廳💯雖然去旅行 食野/買野盡量唔會太睇價錢只但係如果中途遇到 平靚正嘅👏🏻👏🏻👏🏻呢個旅程就會更加難忘🥰~~平時香港食生蝦 一碟至少都要90蚊起想食得再豐富啲 埋單就要幾百蚊先落到樓💸💸所以通常要去到過時過節 或者 一班朋友聚舊先至有機會食到泰國菜🇹🇭不過 我今晚終於唔再受以上嘅束縛🦐可以瘋狂式咁任叫生蝦啦🤩🤩🤩~~*因為呢間餐廳收得比較早,而且一入夜會超多人,所以最佳時間18:30前就要開始排隊*Raw shrimps topped with spicy fish sauce 辣魚露汁配生蝦刺身 THB 138———————————————————————生蝦入口爽脆 味道鮮甜而且每隻都超大隻 但辣魚露一早已經淋晒上面 所以會越食越辣怕食辣嘅要有定心理準備 Deep fried pork spring roll 炸豬肉春卷 THB 88———————————————————————春卷外皮炸到脆卜卜 夠乾身 唔會覺得油膩內餡配蔬菜+豬肉 食起嚟肉味十足 而且口感層次 非常豐富 可以點埋佢哋嘅泰式甜酸醬 食嘅時候會更加開胃Oyster crispy omelet in hot plate 蠔仔煎蛋 THB 138 ———————————————————————外層煎蛋食起嚟微微嘅酥脆感 內裏軟嫩 唔似蚵仔煎嗰種太黏、太過一Pat 但咬落去又會有少少煙靭而香濃嘅蛋味配鮮甜嘅蠔仔簡直絕配蠔仔份量都算多 隻隻都飽滿可以點埋佢地嘅辣醬 味道會更突出Stir-fried wide noodles with Chicken & fermented squid泰式炒河粉配雞肉 THB 85———————————————————————鑊氣十足 每啖都充滿香味河粉𡁻起嚟煙煙韌韌味道輕輕似好味版嘅乾炒牛河 (但走向唔同)Tom Yum Kung (Squid) 魷魚冬陰公湯 (湯碗) THB 130———————————————————————冬陰公湯頭 微酸微辣 椰奶香味較重 味道偏甜對比正宗嘅 感覺有少少唔一樣魷魚新鮮、大舊 質感彈牙爽口配料豐富:魷魚、菇類、香茅、香草Thai Iced Tea泰式奶茶 THB 40———————————————————————奶茶普通 唔太特別———————————————————————…Read More
+ 6
Deep fried pork spring roll
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
฿310 (Dinner)
🥭最愛芒果糯米飯
Mango Tango (แมงโก้ แทงโก้)
2023-07-25
//14 06 23 晴天☀️Day 2 曼谷 Siam 15:13Mango Tango去到泰國緊係要食芒果糯米飯啦🥭~~其實隨便一檔路邊攤都已經好好味啲芒果又甜又多汁 糯米又香又煙韌加埋淋喺面嘅椰漿 完全係my favourite ar!!!🤩🤩🤩不過始終唔係個個都想熱辣辣🥵企係街邊到慢慢品嘗如果 想坐得舒服啲 又有冷氣涼❄️❄️❄️可以試吓去朝聖地點:Mango Tango佢地嘅佈置for打卡真係一流架🤘🏻🤘🏻🤘🏻~~*雖然味道、環境方面都唔錯但係價錢就比出面偏貴*Mango Thai Sundae THB 175————————————————————————1/4舊芒果肉粒 熟成度啱啱好入口軟腍 香甜、多汁少少鹹嘅椰漿+有嚼勁嘅糯米飯 (似有調過味)兩者融合一齊 嗰種滋味難以形容配埋面頭脆卜卜嘅脆米 口感層次大大提升芒果雪糕感覺似食緊雪葩 味道帶酸 如果可以轉其他雪糕會比較好Mango Tango Extra Sticky-rice THB 250————————————————————————半邊芒果 熟成度啱啱好入口軟腍 香甜、多汁少少鹹嘅椰漿+有嚼勁嘅糯米飯 (似有調過味)兩者融合一齊 嗰種滋味難以形容配埋面頭脆卜卜嘅脆米 口感層次大大提升一大篤忌廉+芒果布甸 布甸入口綿滑 裏面佈滿新鮮香甜嘅芒果肉粒芒果雪糕感覺似食緊雪葩 味道帶酸 如果可以轉其他雪糕會比較好————————————————————————…Read More
+ 4
  • Restaurant Search
  • Recipe
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
OpenRicer
  • My OpenRice