ระดับ2
2017-08-23 235 วิว
小妹第一次去曼谷 對所有地方都不太熟悉 幸運的是我有一班好姊妹 其中一個更於出發前search到這間餐廳 看圖後 我們必會前來呢😀😄真係未出發先興奮架😍😆 我地一行五人點了四個菜 都夠食架😉☺️泰式豬頸肉 有10幾條架 仲有一些伴菜 每條肉肉都切得好平均 質感好腍好好食😍🤤食豬頸肉配埋個醬汁是常識吧 佢個sauce真係好正 好開胃 會不自覺再食豬頸肉 推介👍🏽🙂哩款菜係香港比較少見 吃起來 原來口感都幾爽 佢應該係有蒜頭辣椒炒嘅 味道也可以吧 不過不失 小妹都算食得辣 但食左一啖我就真係頂唔順😂😆太辣了吧🌶🌶所以怕辣的朋友要小心注意呀😅😅哩個係炸魷魚 佢真係成隻咁炸架 真係好大隻👍🏽👍🏽炸粉唔算厚 魷魚新鮮 口感都幾彈牙爽口 仲有啲菜葉 青豆粒作為伴菜 吃起上來都覺得無咩味道 覺得可以重返口味少少唔太記得係咩名 雖然佢賣相也不錯 係炸得幾靚嘅 但味道方面真係好難食 餅上面有夜香花 都係無咩味道嘅 食得出個餅好脆好鬆化 但真係好油 無咩口感 又無咩味道😐😑環境方面真係一流嘅 佢個廚房有個落地大玻璃窗 係出面嘅座位食野都可以睇到廚師煮野或者做其他野 除此之外 餐廳內外都有好多值得拍照嘅位置
อ่านรีวิวฉบับเต็ม
豬頸肉
33 วิว
20 วิว
炸魷魚
19 วิว
33 วิว
0 คอมเมนต์

環境方面真係一流嘅 佢個廚房有個落地大玻璃窗 係出面嘅座位食野都可以睇到廚師煮野或者做其他野 除此之外 餐廳內外都有好多值得拍照嘅位置 同一班閨蜜好友嚟 真係一件賞心樂事 雖然食物味道普通 但可以為了環境 而走一趟的😊😉
(รีวิวด้านบนคือ ความคิดเห็นของผู้ใช้ ซึ่งไม่ใช่ความคิดเห็นของ OpenRice)
โพสต์
รายละเอียดคะแนนรีวิว