ระดับ1
2019-01-25 191 วิว
呢間意大利餐廳係獲米芝蓮「餐盤」既餐廳,正於位我地住既酒店入面,個晚望正戶外幻彩既燈飾,氣氛好好幾有情調🌹•🥣Mushroom soup (฿510)個磨菇清湯幾香🍄磨菇味道都唔錯幾爽口,但個湯份量偏少,適合一人用🥄•🍕Burrata Pizza (฿890)呢個pizza好足料,有巴馬火腿,火箭菜,中間仲有超級大舊水牛芝士🧀佢係蕃茄餅底,仲係我最愛既煙韌口感。整體黎講好好食,仲要真係勁大份,兩個人食剩成1/3🙈•🖤Black Truffle Risotto (฿1290)上面有好多塊黑松露薄片,一上菜已經聞到超香既黑松露味🤤好鍾意佢意大利飯硬硬地既口感,食落仲有唔少菇菌🍄•🍨Ice cream + Sorbet (฿230)熱情果雪葩酸酸甜甜好清新好解膩,岩哂食飽後食!超正✨🍫而朱古力雪糕都幾濃!————————————#fatfatman曼谷旅行#fatfatman西餐#fatfatman米芝蓮————————————📍Biscotti (บิสกอตติ) (Lum Phi Ni)Lum Phi NiAnantara Siam Bangkok Hotel, Ratchadamri R
อ่านรีวิวฉบับเต็ม

🥣Mushroom soup (฿510)

🍕Burrata Pizza (฿890)

🍨Ice cream + Sorbet (฿230)
————————————
#fatfatman曼谷旅行
#fatfatman西餐
#fatfatman米芝蓮
————————————
Lum Phi NiAnantara Siam Bangkok Hotel, Ratchadamri Road, Pathum Wan, Bangkok

#thailand #bangkok #travel #hkfood #hkfoodie #foodie #instafood #hkig #hkigfood #hkeat #eat #trip #hkfoodblog #yummy #hkiger #food #foodblogger #foodshare #hkfoodlover #泰國 #美食 #旅行 #曼谷 #米芝蓮 #michelin
34 วิว
30 วิว
46 วิว
25 วิว
32 วิว
18 วิว
0 คอมเมนต์
(รีวิวด้านบนคือ ความคิดเห็นของผู้ใช้ ซึ่งไม่ใช่ความคิดเห็นของ OpenRice)
โพสต์
รายละเอียดคะแนนรีวิว