ระดับ2
2020-01-03 41 วิว
🎾 #一粒波碌去曼谷因為我地住係asok附近既巷入邊所以行出黎成日都會經過exchange tower呢間就係其中一間我地會成日食既餐廳🤤--鹹食篇-⚾Poached egg carbonara 260฿食落好香蛋味,醬汁好creamy,有少少香料味🤤加埋煙肉好香🥓但個poached egg就有啲太熟☹️意粉都煮得okay唔會太淋👍🏻最好就share啦因為都頗膩既🤪.⚾️Tomato soup 120฿飲落偏酸,係好新鮮既蕃茄味🍅同時都有少少cream既香氣🥛成個湯偏杰身但都幾順滑,仲有啲蕃茄塊感覺好足料🤤.⚾️Wild rocket salad 200฿正正常常既一個沙律😂冇咩好多其他材料,啲菜都感覺幾新鮮🥗個汁就分開上可以自己落幾好👍🏻.⚾️Chicken pesto salad 240฿啲雞肉普通,唔算太嫩滑🤔個汁小酸,食落幾開胃🥗但個pesto就冇咩存在感🤨🤨.⚾️Carb linguine 300฿一上枱超香蟹味🦀個linguine煮得啱啱好,唔會太淋又有啲咬口👍🏻👍🏻唧埋檸檬食落小小酸辣仲有啲蒜香幾開胃🤪但蟹肉就唔算多,食落蟹味唔太重🧐.⚾️ Caramel apple Pork ch
อ่านรีวิวฉบับเต็ม
20 วิว
⚾️Carb linguine 300฿
14 วิว
0 คอมเมนต์
⚾️ Caramel apple Pork chop 420฿
呢個一定係我每次黎必點既main course!!厚切豬扒擺係啲蘋果蓉上面,面頭同伴碟仲有啲火箭菜/煮過既蘋果塊同balsamic sauce🤤個豬扒非常juicy,調味得啱啱好,加埋蘋果蓉一齊食酸酸甜甜唔會太漏👍🏻加蘋果又另一番味道,蘋果酸過蘋果蓉少少,食落更加refreshing,仲有唔同口感🤪而且佢非常貼心,已經幫你切開一舊舊💕
🏐 Chu (ชู)
Khlong ToeiExchange Tower, 2nd Floor, Sukhumvit Road, Khlong Toei, Khlong Toei, Bangkok
07:00 - 21:00
#一粒波arollingball #一粒波食好西 #一粒波碌去泰國 #泰國美食 #Chu #exchangetower美食 #曼谷美食 #曼谷 #hkig #hkfoodie #香港食評 #曼谷餐廳 #foodstagram #曼谷食評 #sukhumvit美食 #asok美食 #波比泰國藍帶遊記
(รีวิวด้านบนคือ ความคิดเห็นของผู้ใช้ ซึ่งไม่ใช่ความคิดเห็นของ OpenRice)
โพสต์
รายละเอียดคะแนนรีวิว