ระดับ1
2019-04-03 161 วิว
●Coconut Crepe Cake●繼續喺泰國扮有錢😂一早已經bookmark咗去泰國要去greyhound cafe朝聖 因為係香港實在太貴 成七十幾蚊一嚿 去到泰國只需要五十幾港紙 對於當地嚟講已經係fine dining服務環境都一流 好適合大家打卡coconut crepe cake喺香港都有 但原來泰式奶茶味喺泰國係冇㗎喎 少失望但佢嘅coconut crepe cake 同香港嘅就有啲唔同!!😮😮餅皮唔係一層一層咁疊起 而係捲起泰國版層與層之間嘅cream會更加多 同埋有更加多嘅椰子碎😍😍雖然cream嘅份量多咗但係因為cream打得非常之輕身 同埋充滿椰子味 所以一啲都唔會覺得膩相反香港版喺餅皮方面略勝一籌 比較薄同埋因為係層層疊 壓得實啲嘅關係 會有少少入口即溶嘅感覺 泰國版嘅餅皮就冇咁細緻嘞但係因為我真係好鍾意濃濃嘅椰子味 所以我覺得泰國版好食過香港版😝😝💭💭💭好味(⑨/⑩)抵食 (⑧/⑩)
อ่านรีวิวฉบับเต็ม

服務環境都一流 好適合大家打卡
餅皮唔係一層一層咁疊起 而係捲起
💭💭💭
好味(⑨/⑩)
抵食 (⑧/⑩)
(รีวิวด้านบนคือ ความคิดเห็นของผู้ใช้ ซึ่งไม่ใช่ความคิดเห็นของ OpenRice)
โพสต์
ความคุ้มค่า
วันที่ไปกิน
2019-03-23
เวลารอ
10 นาที (รับประทานที่ร้าน)
ราคาต่อคน
฿250 (อาหารว่าง)
เมนูแนะนำ
  • Coconut crepe cake