ระดับ2
2020-01-01 87 วิว
上網見到餐廳✨「Sretsis Parlour」✨果陣已經覺得好靚,門口係粉紅色大門,而入面嘅佈景有啲似獅子女巫魔衣櫥🧚🏻‍♀餐廳最入面仲有隻獨角獸擺設🦄杯杯碟碟都有哂花紋,食物都好靚,可惜最令人失望嘅係味道🙈不過如果只係至在打卡都可以當比左入場費嘅~味道方面...就由大家自己衡量返去唔去潮聖喇~ 張梁點餐👦🏻🧒🏻1)฿590 (約hkd$152)《Pineapple Princess Cake with Surprise Milk》《菠蘿公主蛋糕 配 獅子圖案特色奶》評分(10分滿分):6️⃣食評💬:蛋糕嘅賣相好靚,面頭係用菠蘿乾製成到好似花一樣,而且塊菠蘿乾係閃令令,感覺好金碧輝煌✨頭一啖食落都幾香,不過食多左就會覺得好甜好膩🙈Surprise milk方面可以自己選擇餐廳有嘅圖案,我地當時揀左獅子🦁️不過我見其實獨角獸都幾靚🦄️味道就無乜特別,普通奶一杯~價錢響泰國黎講亦係偏貴2)฿650 (約hkd$168)《Blossom baby cakes garden with Hot Mon Petit Papillon》花兒蛋糕配一壺熱芒果味花茶評分(10分滿分):6️⃣食評💬:蛋糕非常少女,
อ่านรีวิวฉบับเต็ม
13 วิว
0 คอมเมนต์

味道方面...就由大家自己衡量返去唔去潮聖喇~
16 วิว

評分(10分滿分):6️⃣
13 วิว
9 วิว
0 คอมเมนต์

2)฿650 (約hkd$168)
評分(10分滿分):6️⃣
食評💬:蛋糕非常少女,一碟有四件,粉色系列打卡一流,不過啲cream好多同好甜,食一舊其實已經夠晒🙈花茶味道出乎意料地唔錯,係我地覺得最滿意嘅一環,茶壺靚同埋夠大壺,杯入面有粒有閃粉嘅花芯,當你倒茶落去嘅時候,杯茶就會閃閃發光🌌好似個銀河係咁,我都忍唔住望左幾秒~
11 วิว
11 วิว
0 คอมเมนต์

留意返👉🏻餐廳有加一,每人至少要嗌一個set🙈即係一個甜品加一杯飲品,飲品方面可以憑自己喜好揀唔同嘅特式飲品,有啲要加錢有啲唔洗加錢,唔一定要跟我地加฿100揀surprise milk~價錢唔平,不過勝在可以坐低抖吓打卡影相📸如果真係想食好野嘅話🙈建議大家尋覓其他特色餐廳,泰國都有好多好野食架~

Sretsis Parlour (Lum Phi Ni)📍
Lum Phi NiCentral Embassy, 2th Floor, Phloenchit Road, Pathumwan, Bangkok
👉🏼BTS Phloen Chit站行5分鐘👈🏼
(รีวิวด้านบนคือ ความคิดเห็นของผู้ใช้ ซึ่งไม่ใช่ความคิดเห็นของ OpenRice)
โพสต์
รายละเอียดคะแนนรีวิว