Thai | English
ความนิยม11 เข้าชม
Replies in Forum0 ความคิดเห็น
อัพโหลดรูปภาพ8 รูปภาพ
อัพโหลดวิดีโอ0 วิดีโอ
My Recommended Reviews0 รีวิวแนะนำ
My Restaurant2 ร้านโปรด
Follow0 Following
粉絲1 Follower(s)
Eddie.Wi  Level 1
ติดตาม ติดตาม  ความคิดเห็น: Leave a Message
เรียงตาม:  วันที่ ยิ้ม ยิ้ม ไม่ปลื้ม ไม่ปลื้ม  Editor's Choice  คะแนนโดยรวม

เวอร์ชั่นเต็ม เวอร์ชั่นเต็ม   |   ดูแผนที่ ดูแผนที่
แสดงรีวิวที่ 1 ถึง 2 จาก 2 รีวิวใน ประเทศไทย
呢間算商場度嘅好味道 ยิ้ม Jul 26, 2019
ประเภท : อาหารไทยทั่วไป | ร้านอาหารทั่วไป | ลำลอง | ครอบครัว ลำลอง

Banana Leaf系連鎖餐廳黎架。我去果陣已經過左用餐高峰期,所以餐廳都冇乜人系度。菜單上有中文,可以作參考。

*地理位置:Silom Complex4樓,天鐵Sala Daeng直達商場

*餐廳環境:同普通商場內嘅餐廳一樣

*服務態度:我去果陣已經過左用餐高峰期,所以服務員幾乎圍左我地轉,態度仲幾好

*菜品味道:

1.黃咖喱蟹肉:餐廳嘅招牌黎架,滿滿大盤,加埋雞蛋同咖喱壹起炒,我們都話好過癮,就連大家眼中曼谷海鮮必食餐廳建興都比唔過佢喇!但有少啥少油膩,食到後邊有點食唔嗮。

2.涼拌豬頸肉:提前處理好嘅豬頸肉已經足夠入味,搭配泰式酸辣料汁,如同bug般存在,完全停不住。

3.涼拌春卷:主要由酸辣料汁帶來嘅口感,春卷本身唔系特別好。

*最後總結:避開高峰時段用餐

คะแนนด้านอื่นๆ:
Environment
Clean
Price

• Keep it up!

• Looking Forward

• เห็นแล้วหิว

• ประทับจิต

• Envy

• Cool Photo
      View Results
แนะนำ

ประเภท : อาหารไทยทั่วไป | ร้านผับแอนด์เรสเทอรองต์ | ลำลอง | ครอบครัว ลำลอง | จัดเลี้ยงเป็นกลุ่ม | โอกาสพิเศษ

去Mango Tree食嘢果晚落緊雨,呢個時候曼谷超級堵車,我地淋雨,用Google導航過去,真系覺得苦不堪言。

*地理位置:Surawongse road, 37 SoiTantawan, Surawongse road, Suriyawongse 天鐵Sala Daeng附近,行過去差唔多10分鐘。

*餐廳環境:呢間餐廳好有情調嘅,有d浪漫。

*服務態度:可以比五顆星,小姐姐英文都算唔錯,至少交流冇問題,仲好熱心。

*菜品味道:

1.通菜:通菜我好中意食,而且甘耐以來我對通菜嘅味道都比較固定,因此我點樣霖都霖唔到點解味道甘好嘅,唔系好簡單d青菜咩?呢道菜加左海鮮湯,瞬間激發味蕾,食欲大增。

2.魚:焦焦脆脆嘅魚,用左香料掩蓋魚腥味,就連我不中意食魚嘅人都停不住,我要比滿分。

3.湯:呢個湯系小姐姐推薦嘅椰漿雞肉湯,香濃嘅椰漿,再搭配軟硬適中嘅雞肉,簡直系香到我心裏度。

4.菠蘿炒飯:菠蘿炒飯相對而言差左d, 新鮮菠蘿同海鮮都未帶來足夠好嘅嘅味道。

*最後總結:餐廳位置可能唔太好搵,但信我,當你食落下去呢個moment,前面遇到d乜嘢都唔緊要。

คะแนนด้านอื่นๆ:
Environment
 5  |
 5  |
Clean
Price

• Keep it up!

• Looking Forward

• เห็นแล้วหิว