相信大家對copper並唔陌生,尤其開咗新分店,係四面彿隔離(Gaysorn Amarin)對遊客非常方便‼️上個月小編同朋友一齊試咗😍😋。有啲嘢食同嘢飲係櫃枱排隊拎,有啲就要去”ORDER HERE”排隊然後同職員落單,之後可以坐定定等職員送嚟啦😍~International Buffet & Package A: ฿2,599Premium Dishes from 3 options, and we chose:🦞 tล็อบสเตอร์เนื้อเด้ง หวาน ข้าวซอยรสเข้มข้นบวกกับเห็ดทรัฟเฟิล ที่สุดแห่งความละมุน龍蝦松露金麵,酥脆的雞蛋麵條配上濃郁香而不辣既咖喱湯😋!龍蝦鮮甜彈牙🤤!🦀 Korean Crab Paste D.I.Y เซ็ต โอนิกิริมันปูเกาหลี D.I.Y.賣相非常精緻,連碟都有花紋!先放啖壽司飯,然後面頭再放蟹籽、中華沙律、三文魚籽😍,啖啖滿足!😋The Must-try items 必食:🐮🍜 Australian Wagyu Beef Boat Noodle ก๋วยเตี๋ยวเรือ น้ำตกเนื้อออสเตรเลียนวากิว即叫

😋The Must-try items 必食:
即叫即煮,和牛先係重點,好多塊😍,所以麵既份量係相對少。湯底好似加咗牛血,所以湯底會偏紅,味道濃郁!唔食牛既仲有得揀豬肉!!!

🦀🍜 Rice Noodles with Thai Aromatic Crab Curry ขนมจีนน้ำยาปู่ใบชะพลู
滿滿蟹肉,咖喱汁惹味,撈埋蟹肉麵,perfect match‼️

🥐🥣Truffle Soup and Croissant ซุปเห็ดทรัฟเฟิล และครัวซองต์
超香黑松露味👍🏻,沾埋牛角包食一流😍‼️惟一個缺點喺飲曬食曬會好易飽,建議大家留肚或者同人share啦‼️

🐮 801 Australian Wagyu Sushi 澳洲和牛壽司ซูชิเนื้อออสเตรเลียนวากิว
同手板一樣長既和牛🤚🏻🐮雖然話係壽司🤣,但大家如圖所見,得一少粒飯!和牛非常簿,入口即融!必定要encore😍‼️

總結:基本上覺得叫International Buffet就足夠,不過就要預早一個月book位。個人覺得叫咗package,好飽會食唔曬🥲。有好多嘢食都想瘋狂encore,建議大家可以上網睇定有咩食,記低號碼,之後可以去甜品區既”Order Here”排隊落單,會少人啲😝~ 要好好把握又要影相又要食2個鐘。This is the ceiling of Bangkok Buffet! Other than the four above-mentioned MUST-TRY items, many scrumptious food are listed in the à la carte. Bookmark which dishes you wanna try in 2 hours and remember come before starving🤣!
2024-06-24 1032 瀏覽
之前朋友係去曼谷book唔到,今次竟然比我咁好彩book到,可能係因為開多咗一間分店。 經OpenRice book 係曼谷book 餐廳真係超方便唔駛自己周圍搵。 不過係要預先揀好要食邊個package, 因為有d包在幾樣signature food. 講番食物先,有d係自己係出面攞,有d係行出出門任order再送到你枱面,之前諗住都係一般較為好d嘅自助餐,點知食物嚟到係有樣又有內涵,佢唔係亂咁夾d出嚟比你,係有哂擺盆好似法國菜咁,而且真係好食,尤其是嗰薄薄嘅和牛,其實日式刺身同韓國醬油蝦都非常新鮮好味,個帶子刺身係XL size嗰隻添。 $6xx有咁嘅質素嘅自助餐,香港真係搵唔到。 大家有機會去曼谷一定要試吓。 不過亦由於太好食同太低食, 要有心理準備人非常多同嘈。
2024-04-22
Dinner
2024-05-17 1802 瀏覽
久仰大名的copper beyond buffet今次終於吃到了!最近開了一間分店在central world附近的gaysorn amarin,在BTS Chit lom 旁邊,而且可以經OpenRice 網站訂位,十分方便不怕堵車又不怕訂不到!這次訂的時間是12:00,應該是餐廳第一輪,剛到餐廳出示訂座的qr code就可以排隊等入座。訂位時要選擇想吃的主菜,我們選擇了menu b ,兩個人可選4款主菜,選了鵝肝&牛扒、帶子、龍蝦和鱈魚。主菜我最喜歡是鵝肝&牛扒,肉味十分香濃,點的medium rare熟度完美!鵝肝也是十分美味,很推薦!除了主菜外,還有a la carte menu 是無限量點餐的,只要到點餐處排隊下單就可以,食物種類繁多,前菜主菜甜品一應俱全!著名的和牛壽司及和牛船麵真的很美味😋而餐廳的khan soi 即是咖哩椰汁麵湯底十分濃郁,生蠔也很新鮮,有些生腌的蝦和三文魚腩也很新鮮,不過我怕肚痛所以不敢多吃,甜品的芝士蛋糕很好吃。餐廳新開張所以環境十分之整潔,整體來說真的很不錯,menu b 價錢是3109🐷,不過訂座是已透過信用卡付款訂座,折合港幣大約6百幾元,我認
餐廳新開張所以環境十分之整潔,整體來說真的很不錯,menu b 價錢是3109🐷,不過訂座是已透過信用卡付款訂座,折合港幣大約6百幾元,我認為也值得試試,由其是喜歡吃牛肉的一定會覺得很滿足。訂座時表示生日會得到生日蛋糕一件!
2024-05-07 1437 瀏覽
#20240506 ✈️📍 Copper Beyond Buffet @copperbeyondbuffet Lum Phi NiGaysorn Amarin, 3rd Floor, Phloen Chit Road, Pathum Wan➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#HungryHubPackageASelect1PremiumMenu ฿2,249/人💭 上網做功課既時候見到呢間野最近好多人講,網上book定位仲有得平,價錢取決於個main course,出面buffet既野無咩餐都食得,所以🐷今次揀左最平個餐,一於盡情食出面啲野😎. 🥢 #LobsterTailWithTrioCheeseVeloute 💭 因為上網買既時候就要揀埋,無實物睇唯有參考圖片,三樣野揀之中似乎呢個係最唔伏,食落龍蝦肉質彈牙,食得出係新鮮龍蝦,配芝士仲有啲白汁,好味但有少少飽肚🦞. 🥢 #冷盤💭 同香港最大分別肯定係生蠔,呢度拎蠔唔使排隊唔使等,又無限每人拎幾多隻,擺晒出枱面任拎呢下已經贏左,一碟有兩款蠔,都係偏大蠔口感偏creamy,泰式食生蠔唔用紅色果隻汁同檸檬🍋佢地會用泰式酸辣汁同埋一隻望落
#20240506 ✈️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🥢 #冷盤
💭 同香港最大分別肯定係生蠔,呢度拎蠔唔使排隊唔使等,又無限每人拎幾多隻,擺晒出枱面任拎呢下已經贏左,一碟有兩款蠔,都係偏大蠔口感偏creamy,泰式食生蠔唔用紅色果隻汁同檸檬🍋佢地會用泰式酸辣汁同埋一隻望落似xo醬但食落甜甜地既醬,襯落幾得意不過唔係🐷杯茶所以食左一碟夠皮喇🦪
🥢 #熱食
💭 有分出去自己拎或者order,食過既都好高質,唔會為左填飽你個肚而大大舊飯,肉果啲比得一啲都唔孤寒🥩order既澳洲牛同出去拎既黑松露湯都覆桌左好多次,如果叫多個main course既package個肚就無位試出面果啲喇😏
🥢 #甜品
💭 野飲係自己拎個杯出去斟,有汽水機都有啲fruit punch之類既特飲🍹最推薦焦糖燉蛋,做到外熱內冷既口感👍🏼唯一失望係無芒果糯米飯同埋生果要order有啲麻煩,不過最尾都係飽到捧住個飽走😮‍💨提聲如果上網book左位可以早少少到拎定枱號先,咁一到時間就可以直入唔使蝕左喇😎
#曼谷美食 #🐷衝出香港 #🐷在曼谷 #🐷_食
2024-04-18 1231 瀏覽
Copper Buffet 係四面佛隔離開分店,同LV cafe同一個商場,性價比高,爆場,有水準經openrice訂枱,信用卡優惠,平$200,時間緊迫,一落機去酒店check in就過去,BTS好方便,首先要入餐廳check in,佢派枱號比你,之後就出去外面等夠鐘入去,主菜一早㸃好,其他想食乜自己去counter㸃,簡單英文攪掂,建議手機映低慢慢揀好先埋去㸃,唔好企係度慢慢搵,阻住下家,有啲嘢就要排隊拎,但都好快,蘑菇湯超好飲

2024-04-15
฿400 (Dinner)
用餐優惠
信用卡優惠