2019-12-19
平時向曼谷想食After you一定大排長龍, 今次到新開的商場iconsiam見到有After you😍, 仲要唔使排隊,梗係立即衝入去啦! 點了兩款綿綿冰, 泰式奶茶冰和芒果糯米飯冰, 再加芝士蛋糕。 這裏的冰質感好像綿花般的, 又滑又軟, 兩款味道我都喜愛。😍泰式奶茶冰有香滑的泰式奶茶味道, 又不會太甜, 入口有陣陣的奶茶香。 芒果糯米飯冰除了外層的綿綿冰😋, 入面就是煙煙韌韌的糯米飯, 口感特別, 味道一流。 芝士蛋糕一碟有兩個迷你版, 香濃的芝士味口感軟滑, 絕對值得一試。店舖裏面有一個茶水位置, 客人可以自助式斟水, 非常方便。 After you的甜品絕對沒有令我失望, 下次到泰國一定會再食!👍🏻💯After You Dessert Cafe (ICON SIAM)6th Floor Icon Siam Shopping Mall, Khwaeng Khlong Ton Sai, Khet Khlong San, Krung Thep Maha Nakhon 10600泰国