溫加癲啦唯阿薩~張梁係哈利波特迷,上網見到有間餐廳好吸引🔮舖頭無論室外定室內都帶有英倫風,係歐洲式建築同設計,充滿神秘感同埋好有魔法嘅感覺🧙🏻‍♂️食物質素好高好好味,鍾意呢種style嘅你絕不能錯過!張梁點餐👦🏻🧒🏻1)฿160 (約hkd$45)《魔法飲品-薰衣草味梳打》《Wild Gardenia》評分(10分滿分):🔟食評💬:呢款魔法飲品總共有四隻味道,分別係薰衣草、桃、橙、莓味🤤除咗魔法藥水顏色唔同外✨每粒冰入面嘅水果都會唔同🥰好似我哋呢款薰衣草味咁,魔法藥水就係紫色🎆而每粒冰入面就有芒果、士多啤、碟豆花同埋薄荷葉,再加埋薰衣草汁,成杯飲品好靚好有氣質😍而且開頭以為薰衣草味可能會好假,無諗過飲落味道好夢幻好清甜😋只能說響香港絕對飲唔到呢隻味!2)฿290 (約hkd$80)《黑松露奶油意粉》《Creamy Mushroom with Truffle Oil》評分(10分滿分):🔟食評💬:被譽為曼谷必食意粉嘅頭五位!名不虛傳,奶油味極重🥰從未食過咁好食嘅Carbonara🤤再加上淡淡的黑松露味,真係食過返尋味!👍🏻👍🏻👍🏻實在形容唔到咁多,只能說有機會一定要試~3)฿140 (約
溫加癲啦唯阿薩~

張梁點餐👦🏻🧒🏻
評分(10分滿分):🔟

評分(10分滿分):🔟

3)฿140 (約hkd$40)《椰子撻》《Fresh & Fluffy Coconut Cream Pie》
評分(10分滿分):8⃣
食評💬:椰子控嚟到曼谷一定係喪食椰子甜品同飲椰青🤣呢個椰子撻好多椰子肉,加上椰子味嘅cream同鬆脆嘅餅底,做飯後甜品一流!🤤不過阿梁就麻麻地個餅底,佢話個餅底太硬同埋無乜味,鍾意Greyhound嗰個椰子蛋糕多啲~

總括而言👉🏻雖然呢度位置唔近市區,要特登搭的士嚟,但性價比真係極高,值回票價!服務超好,而且環境又靚,飯廳另一邊有一幅放滿咗蝴蝶標本嘅牆, 任打卡影相都唔嬲📸食完飯仲會俾個抽籤筒你抽出一條羽毛,羽毛上面有一啲字句,詳細我就唔講咁多🤪留返俾大家發掘下👍🏻除此之外,其實餐廳裡面有部分範圍係擺左啲飾物、袋仔同埋香水,復古味濃😎鍾意嘅話仲可以買返屋企架🤤我自己就買左一對流蘇耳環、民族手鏈同埋花紋布袋~

฿350