2024-11-06
多年米芝連推介嘅超正蠔餅🦪🍳餐廳嘅蠔餅分左兩種,分別係脆炸同炒蛋。炸蠔餅有別一般,呢到嘅脆皮同蠔仔係分開煮,呢個做法令蠔仔唔會煮到過老,同時炸脆餅可保留鬆脆口感。而蠔仔就夠大粒,粒粒都好飽滿新鮮冇腥味👍🏼酥脆嘅脆餅,芡汁加埋蠔仔整體非常香口好味,唔會有好油膩嘅感覺🤤另外炒蛋version 都好味,腍版嘅麵糊帶少許煙靭感,蛋香味會較脆版濃。蠔仔同樣都係好肥美,鮮甜嫩滑加埋炒蛋好夾,整體非常協調。👌🏼總結兩個版本嘅蠔餅都做得好好,唔洗點甜酸醬都好味,兩個version都要試🔥如果大家一場去到唐人街,又想食多啲美食,可以好似我地咁嗌S size就得,咁就可以試其他餐廳。Crispy oysters omelette (orluo) S ฿100Soft oysters omelette (orsuan) S ฿100
餐廳嘅蠔餅分左兩種,分別係脆炸同炒蛋。