2019-12-25 182 瀏覽
今次嚟到曼谷張梁真係專登做咗唔少research為咗可以食得好味、坐得舒服、有靚景影相,幾乎每間食店都係精心挑選😉不過當然都會有伏有唔伏啦!今次就會介紹返「Roast at Em Quartier」✨其中一樣賣相靚靚嘅主打甜品🍓草莓窩夫~張梁點餐👦🏻🧒🏻฿320 (約hkd$90)《草莓窩夫》《Strawberry Waffle》評分(10分滿分):7️⃣食評💬:認真咁講,其實味道唔差,賣相亦好睇👍🏻但芸芸眾多泰國甜品裡面,呢個窩夫實在比較下去🙈不過作為打卡之用都絕非不可一試📸窩夫配上鮮奶油同草莓粒再加上雲呢拿雪糕,可謂最佳配搭,泰國雪糕真係認真好味😋就算普通雲呢拿味都感受到果種奶滑🤪反而草莓唔夠甜,不過成個甜品黎講,食完唔會覺得好濟都算係咁~
今次就會介紹返「Roast at Em Quartier」
✨其中一樣賣相靚靚嘅主打甜品🍓草莓窩夫~

張梁點餐👦🏻🧒🏻
評分(10分滿分):7️⃣